Qui sóc? (Català)


Ja fa uns quants anys em van arribar uns prismàtics a les mans i, amb una mica d'ajuda, em vaig anar ficant en el món dels ocells. Això era a finals dels noranta, i des de llavors no he deixat de seguir els ocells per on he pogut, però sobretot per Osona, l'Empordà i el Delta de l'Ebre. Una certa obsessió pel tema m'ha portat a col·laborar en tot de projectes relacionats amb l'estudi dels ocells, especialment amb els impulsats per l'ICO i el GNO, però també amb iniciatives pròpies o d'altres companys, com l'antiga web dels Ocells d'Osona, per exemple.

Alhora, malgrat sembli infantil, mai vaig deixar de dibuixar. És més, a partir dels 11 o 12 anys vaig posar-me les piles i mai havia dibuixat tant com ara. Amb el meu nou interès pels ocells i la natura, la temàtica era poc variada, i en poc temps vaig anar omplint llibretes amb apunts de camp. Quasi sense adonar-me'n vaig començar a introduir-me en el món de la il·lustració naturalista, a partir del concurs de pintura Albert Ramon i Estarriol i d'algunes col·laboracions més o menys senzilles. Des de 2006 he estat treballant ininterrompudament com a il·lustrador en desenes de llibres, pòsters, plafons i altres projectes, entre els quals destaca l'Atles dels Ocells de Catalunya a l'Hivern 2006-2009.

Actualment estic compaginant la il·lustració amb la feina de biòleg, recent graduat, aprofitant per embarcar-me en experiències inesperades: de campanyes oceanogràfiques a alta mar per SEO/BirdLife a prospectar les muntanyes de Montenegro per al proper Atles d'ocells nidificants d'Europa. Espero que aquesta professió mai deixi de brindar noves oportunitats! A dia d'avui em trobareu a l'Institut Català d'Ornitologia, entre d'altres coses, coordinant el Seguiment d'Ocells Comuns a Catalunya.

I tot això sense deixar de banda l'ornitologia de camp, amb una dèria especial pels ocells migradors. A més, de la mà de la carrera i de la il·lustració, darrerament se m'ha despertat un interès creixent per altres grups d'éssers vius. Començo per les papallones i les orquídies, encara com a principiant, i a veure on em porta tot això!