Saturday, November 24, 2012

nou llibre: Els espais urbansAhir es va presentar a Barcelona aquesta obra: Els espais urbans, Manual de gestió d'hàbitats per a la fauna vertebrada. Es tracta d'un llibre excel·lent que aporta mesures de gestió dels espais urbans per afavorir la fauna vertebrada, i per evitar d'una manera respectuosa les molèsties que puguin ocasionar per als ciutadans. Sense cap dubte una obra magnífica tant per tècnics com per aficionats per conciliar el benestar humà i la protecció del medi ambient.

Per això estic especialment content de mostrar-vos el que va ser el meu repte més important de l'any passat: il·lustrar una obra d'aquest nivell! El llibre inclou una vintena d'il·lustracions meves que van de representacions de diferents ambients humanitzats amb la fauna i flora més destacable, a esquemes més aviat tècnics detallant algunes de les mesures proposades. Cap dels dos estils s'assembla a les feines que faig habitualment, de manera que es plantejava com una oportunitat excel·lent per aprendre.

Espero que us agradi.
il·lustracions digitals amb tauleta gràfica


Yesterday this new book was launched in Barcelona: Els espais urbans, Manual de gestió d'hàbitats per a la fauna vertebrada. This is a great working dealing with urban managment and vertebrate fauna.

Illustrating this book was my biggest challenge last year, because it was something quite different to what I usually do. In total I painted about 20 illustrations, from the ones depicting humanized landscapes and their flora and fauna, to the more technical ones.


I hope you'll enjoy it.

digital illustrations using pen tablet

 

3 comments:

 1. Impresionantes trabajos Martí¡¡ Me gusta especialmente la ilustración de la charca "Bassa tipus amb la fauna associada" ¿cuanto tiempo puede llevarte una ilustración como esa??. Es una pasada..

  Salu2
  Pablo

  ReplyDelete
 2. Hola Pablo,
  muchas gracias por el comentario! Si me animo otro dia hago otro post con las ilustraciones, que se vean mejor y pongo las demás.

  La verdad es que para estas ilustraciones tardé muchísimo, supongo que por no estar acostumbrado a trabajar así, y perdía mucho tiempo en decidir cómo hacer ciertas cosas, pruebas, etc... La mayoría de dibujos de fauna y entorno me tomaron más de 20 horas de trabajo, el de la charca algo menos, unas 10-15 creo recordar, y otros como el árbol semi-muerto alrededor de 7-10 horas.

  Un saludo!
  Martí

  ReplyDelete
 3. Un treball fantàstic, Martí. Enhorabona. Espere que com dius t'animis i ens posis les il · lustracions a major grandària per veure-les millor i gaudir així el treball que li has dedicat a cadascuna d'elles.
  Salutacions
  Lluís

  ReplyDelete