Monday, November 19, 2012

tornem a tocar de peus a terra... des del mar

B/O Cornide de Saavedra
Aquest blog ha estat parat massa temps i en aquests mesos he acumulat moltes feines per compartir. Properament aniré penjant algunes de les feines que he fet o s'han publicat en l'últim any, i aprofitaré per fer alguns canvis d'imatge a l'aparença del blog. Espero que us agradi... novetats ben aviat!

Delphinus delphi
Per trencar el gel i encetar nova temporada aquí venen alguns imatges que il·lustren la meva tardor, en la qual he participat a dues campanyes oceanogràfiques fent censos d'ocells marins i cetacis. Entre les dues he estat embarcat quasi un mes al B/O Cornide de Saavedra, navegant fins a 300 milles a l'oest de Galicia i sobre el Banc de Galicia, i després recorrent tot el Cantàbric.

Stercorarius pomarinus
La gran majoria d'ocells detectats han estat baldrigues cendroses Calonectris diomedea, capnegres Puffinus gravis i grises Puffinus griseus, mascarells Sula bassana, paràsits grossos Stercorarius skua, gavians argentats Larus michahellis i gavians foscos Larus fuscus. Tot i això també he observat espècies més escasses com centenars de gavinetes cuaforcades Larus sabini, desenes de petrells oceànics Oceanites oceanicus i de Madeira Oceanodroma castro, xatracs àrtics Sterna paradisaea, paràsits cuallargs Stercorarius longicaudus, gavians argentats de potes roses Larus argentatus i, molt especialment, un petrell carablanc Pelagodroma marina.

Larus sabini

My blog has been too quiet lately, but in the meanwhile I've finished a few jobs and some others have been published, so I'll sahre them on my blog during the next weeks.

Sterna hirnudo
I'll start with some pictures that illustrate one of my summer/autumn jobs. I've been on the boat Cornide de Saavedra almost for a month in two oceanic research expeditions doing seabird and cetacean census. Most birds detected were Cory's, Great and Sooty shearwaters, Gannets, Great Skuas and Yellow-legged and Lesser Black-backed Gulls, but other species recorded included hundreds of Sabine's Gulls, dozens of Wilson's and Madeiran Stormpetrels, Arctic Terns, Long-tailed Skuas and Herring Gulls, but the best bird for me was my first White-faced Stormpetrel.

Streptopelia turtur

Oceanodroma castro

Puffinus gravis

Sterna paradisaea

Larus sabini


Pelagodroma marina
5 comments:

 1. Muy buenos los cambios en el diseño del blog Martí. Te quedó muy prestoso¡¡

  Un saludo¡¡
  Pablo

  ReplyDelete
 2. Muchas gracias Pablo! Aun queda perfeccionar algunas cosas y trabajarlo un poco más, pero por ahora la línea será esta. Me alegro que te guste.
  A partir de ahora habrá más entradas, que en el último año he acumulado muchos trabajos publicados!
  Un saludo!

  ReplyDelete
 3. Martí! Felicitats per el nou diseny del blog i els registres a bord del Cornide de Saavedra (aquell estiu del 2007, inolvidable per a mi!).

  Escolta: qual es la data de la observació del Pelagodroma? I les coordenades? És la segona cita d'un ocell viu per Galícia (una altra va ésser un ocell mort durant el Prestige! Vols enviar la observació al CR/SEO?

  Una abraçada,
  Damián

  ReplyDelete
 4. Ei Cosme! Moltes gràcies!!

  Cap problema en enviar la dada al CR/SEO, ho faré aviat. Ara no tinc les coordenades a mà però va ser el 15 de setembre si no recordo malament, a la vessant oest del Banc de Galicia. Tot i això, hi ha una altra cita de l'any passat a la mateixa zona, també en les campanyes de la SEO!

  M'alegra saber que encara em segueixes la pista!
  Una abraçada,
  Martí

  ReplyDelete
 5. Gràcies Martí! Hi ha una altra d'un ocell viu, al gener de 1996 a la ria de Vigo, va coincidir amb una arribada massiva d'ocells de tempesta (Hydrobates i Oceanodroma).

  Fins aviat!
  Damián

  ReplyDelete